Fördjupat individuellt utforskande designprojekt - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fördjupat individuellt utforskande designprojekt

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: FKFIUP

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Under kursen ges du som yrkesverksam, eller student inom design eller närliggande område möjlighet att genom ett egenformulerat projekt fördjupa ett konstnärligt utforskande förhållningssätt till design. Projektet kan handla om att experimentera med material och metoder såväl som att problematisera kring föreställningar vad design är och skulle kunna vara.

I samband med kursstart blir du tilldelad en handledare utifrån hur du formulerat insänd idéformulering. Handledaren följer dig under projektets gång.

Utöver den individuella handledningen bedrivs undervisningen i seminarieform, med en grupphandledare. Under seminarierna diskuteras projekten utifrån deltagarnas erfarenheter utifrån egen praktik.

Kursen består av ett praktiskt individuellt projektarbete samt ett skriftligt arbete i form av en reflektion över det egna projektets resultat och processen dit.

Kursen vänder sig till dig som har tillgång till egen arbetsplats/studio.

Ett utforskande förhållningssätt är tillsammans med träningen av gestaltningsförmågan det som vi menar med att utbildningen står på en konstnärlig grund. Kärnan i det utforskande förhållningssättet är nyfikenheten och öppenheten för möjligheter som uppenbarar sig i processen och förmågan att hantera osäkerheten i utforskandet.

För mer information

https://hdk.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

FKFIUP

Studievägledning

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?