Bild och berättande - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bild och berättande

Grundnivå | 30 hp | Kurskod: FKGBBB

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Är du intresserad av serier, grafiska romaner och bilderböcker för alla åldrar?

Kursen Bild och berättande vänder sig till verksamma konstnärer, illustratörer, fotografer och formgivare som vill utveckla sin förmåga att uttrycka sig i ord tillsammans med bild.

Under kursen fokuserar vi på ett antal moment som ingår när du sätter samman bild/objekt med text/berättelse och presenterar dem i ett specifikt format.

Fokus ligger på tecknade serier och bilderboksberättelser för vuxna, men om du har bakgrund inom andra gestaltningsområden till exempel inom film eller utställningsproduktion kan du välja att presentera uppgifter i annat format. Det bärande är samspel mellan berättelse, visuella element i specifikt format tillsammans med läsare/mottagare.

Kursens upplägg 

Kursen är indelad i fyra workshops, som förutom att fokusera på metoder att genomföra egna berättelser också gör nedslag i olika faser som text i förhållande till bild i formatet bok, bildanalys kopplat till sekventiellt berättande, metoder för att använda självbiografiska upplevelser och hur dessa görs om från att vara privata till att bli personliga samt att begreppsliggöra de metoder du själv använder för att berätta med ord och bild.

Kursens upplägg består av workshops, föreläsningar, litteraturstudier, genomgångar och självständigt arbete.

Fyra fysiska träffar (varje workshop äger rum under 2,5 dagar) äger rum på HDK i Göteborg.

Det är viktigt att du närvarar på samtliga workshops för att tillgodogöra dig kursen på bästa sätt. Under workshop I-III startar vi i allmänhet klockan 13.00 på första dagen och håller på till klockan 15 dag tre. Sätt av tid för att du kommer att vara upptagen även under kvällarna dag ett och två (sociala aktiviteter samt individuella, kortare övningar), under den period träffarna pågår.

Datum för träffarna presenteras i samband med antagning till kursen.

För mer information

https://hdk.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

FKGBBB

Studievägledning

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?