Bild och yta i smycke - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bild och yta i smycke

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: FKGBYS
Sommar
100% Dag
Göteborg
Period: 10 juni 2019 - 1 september 2019
Kommentar: Kursen har uppehåll vecka 27-32. Startdatumet för kursen är ändrat gentemot vad som tidigare angivits.
Stängd GU-35003

Om kursen

Kursens syfte är att ge grundläggande kunskaper om elektrokemiska tekniker för att skapa bilder, mönster och strukturer i metallens yta. Studenten kommer att arbeta i smyckesverkstaden med olika tekniker och metoder inom smyckekonst, främst elektroformning och etsning. I kursen läggs stor vikt vid att studenten tillämpar ett utforskande arbetssätt i syfte att finna nya uttryck genom egna tekniska och materiella laborationer. Studenten genomför ett egenformulerat projekt som dokumenteras löpande under kursens gång. Kursen avslutas med en rapport som beskriver den egna arbetsprocessen i text och bild.

Under kursens första två veckor i juni kommer studenterna att arbeta i smyckekonst verkstadslokaler på HDK. Introduktionen till kursen innehåller demonstrationer av olika tekniker för att skapa bilder, mönster och strukturer i metallytor. Studenterna arbetar sedan i period två under augusti med att självständigt och under handledning undersöka och experimentera med dessa tekniker och material i ett eget projekt.

För mer information

https://hdk.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

FKGBYS

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urvalet baseras på arbetsprover. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs på www.hdk.gu.se/utbildning/fristaende-kurser. Inskickat arbetsprov krävs för komplett anmälan.

Studievägledning

Lena Collin
Kontaktformulär
031 - 786 1107
Kristinelundsgatan 6-8

Kursen ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?