Nya format för publikation och publicering - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nya format för publikation och publicering

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: FKGNFP

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen syftar till att undersöka publikationen som format genom praktiskt arbete och ett kritiskt reflekterande förhållningssätt. Genom diskussion behandlas publikationsformat, publicering och olika roller som t.ex. beställare, författare, formgivare, producent och distributör. Vidare diskuteras hur publicering påverkas av nya tekniska möjligheter. Du kommer att undersöka praktiskt och experimentellt såväl insamlat material som hur innehåll för en publikation kan genereras. I kursen studeras relationen mellan publikationens olika beståndsdelar som text och typografi, narrativ, dokumentation, metoder och publicering. I kursen ingår att ta fram en publikation där du individuellt och gemensamt skapar ett innehåll.

För mer information

https://hdk.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

FKGNFP

Studievägledning

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?