Skrivandet som konstnärligt verktyg - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Skrivandet som konstnärligt verktyg

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: FKGSKR

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursens mål är att stärka studentens egen skrivförmåga och ge möjligheter att formulera sig utifrån sina egna personliga förutsättningar.

Kursen visar genom olika övningar och exempel på hur skrivandet som konstnärligt redskap kan utveckla den egna praktiken och skapa en bro mellan teori och praktik.

Kursen tar upp essäistikens roll som plats för experiment och personliga utforskningar. Genom en kombination av föreläsningar, närläsningar av nyckeltexter, gruppdiskussioner och konkreta skrivuppgifter tränas studenten i skrivandet och essätekniken som ett redskap i den egna konstnärliga praktiken.

Kursen är organiserad som fyra heldagar kl 10-16, med föreläsningar och gruppdiskussioner, exkursioner och genomgång av skrivuppgifter. Förutom obligatorisk kurslitteratur ingår också ett textkompendium till varje seminarietillfälle. Alla seminarier äger rum på måndagar, med treveckorsintervaller, under september, oktober och november.

Därefter vidtar det egna arbetet med en större essäuppgift. Kursen avslutas med två seminariedagar i mitten av december där de enskilda essäerna gås igenom.

Kursen examineras löpande på inlämnade texter, samt genomförd slutessä.​

För mer information

https://hdk.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

FKGSKR

Studievägledning

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?