Fotografiskt projektarbete - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fotografiskt projektarbete

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: FOG218
Sommar
75% Distans
Period: 8 juni 2020 - 30 augusti 2020
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Stängd GU-35102

Om kursen

Fotografiskt projektarbete är en grundläggande kurs där du jobbar självständigt med ett fotografiskt projekt. Under sommaren 2020 kommer kursen ges på engelska.

I kursen läggs stor vikt vid samtalet som rör fotografi och den kreativa processen. Du kommer arbeta med ett individuellt projekt på valfritt tema och ges möjlighet att utveckla det egna bildspråket samt öka förståelsen för den konstnärliga processen. Kursen riktar sig till dig som redan har viss eller omfattande teknisk kunskap i analogt eller digitalt fotografi och vill fokusera på att utveckla den egna kreativa processen, kontextualisera dina bilder samt konstruktivt kritisera andras arbeten och använda dig av andras kritik i det egna arbetet. Det är meriterande att ha grundläggande kunskap i kamerateknik samt viss erfarenhet av att arbeta självständigt med fotografiskt projekt. Kursen kommer även att introducera nyckelkoncept inom fotografi med ett särskilt fokus på samtida teorier.

Kursen ges på distans med platsbaserade träffar som inte är obligatoriska. Du kommer att behöva en dator med mikrofon, webkamera och en stabil internetuppkoppling för att kunna delta i de kursmoment som sker online.

Under kursen kommer du att presentera ditt fotografiska projekt kontinuerligt och genom gruppdiskussioner och individuell handledning utvecklar du förmågan till kritisk analys i förhållande till din och dina kurskamraters arbetsprocesser.

Kursen ges sommaren 2020 på engelska.

För mer information

https://hdk-valand.gu.se/eng...

Visa mer

Kursplan

FOG218

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urvalet grundas på ett arbetsprov. Beslut om antagning sker av prefekt på förslag av kursansvarig lärare. Ansökan är ej komplett utan arbetsprov. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs på https://hdk-valand.gu.se/utbildning/fristaende-kurser.

Studievägledning

studievagledning@hdk-valand.gu.se

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?