Franska: Läskurs för humanister och samhällsvetare - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Franska: Läskurs för humanister och samhällsvetare

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: FR1210

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen vänder sig till dig som vill läsa fransk samhällsvetenskaplig och humanistisk facktext i original. Vi fokuserar på läsförståelsen och går bara igenom den grammatik som behövs för förståelsen av den skrivna franskan. Kursen innehåller alltså inga moment där du själv ska skriva eller tala på franska. Vi läser kortare utdrag ur texter av författare från 1700-talet och framåt som Voltaire, Mme de Staël, Simone de Beauvoir och Pierre Bourdieu. Läraren introducerar texterna och deras författare samt ger en översikt över modern fransk idéhistoria och den grammatik och språkkunskap som behövs för läsförståelsen. Texternas innehåll diskuteras och knyts an till aktuella diskussioner om allmängiltiga problem inom humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Kursen examineras genom skriftliga inlämningsuppgifter där du får möjlighet att redogöra för dina personliga reaktioner på texternas innehåll.

För mer information

https://gul.gu.se/public/cou...

Visa mer

Kursplan

FR1210

Studievägledning

E-post: studievagledning.franska@sprak.gu.se

Fakultet

Institutionen för språk och litteraturer
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?