Avancerad maskininlärning med neurala nätverk - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avancerad maskininlärning med neurala nätverk

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: FYM360
VT 2021
50% Dag
Göteborg
Period: 22 mars 2021 - 6 juni 2021
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Öppnar 15 september GU-21167

Om kursen

Kursen introducerar studenterna till moderna metoder i maskininlärning med hjälp av artificiella neurala nätverk. Denna avancerade kurs bygger på Maskininlärning med neurala nätverk (FFR135) och ger en djupgående analys av många av de koncept och algoritmer som kort introducerades i den kursen, med särskild tonvikt på tillämpningar inom naturvetenskap och teknikvetenskap. Målet är att bli bekant med flera avancerade maskininlärningsmetoder och att programmera dem effektivt i Python med hjälp av paket för neurala nätverk. En väsentlig del av kursen är projekt inom djup maskininlärning och förstärkningsinlärning.

Kursplan

FYM360

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Kandidatexamen i fysik, matematik, datavetenskap eller motsvarande med minst 30hpmatematik. Grundläggande kurs i Artificiella neurala nätverk eller djup maskininlärningrekommenderas. Sökande måste påvisa kunskaper i engelska: engelska 6/engelska B från svenskagymnasiet, eller motsvarande nivå av ett internationellt erkänt test, till exempel TOEFL,IELTS.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Johanna Giske
Kontaktformulär
031 - 786 9143
Origovägen 6 b

Institution

Institutionen för fysik
41296 Göteborg

Besöksadress: Origovägen 6 B

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?