Fysisk planering - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fysisk planering

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: GE2345 | Hållbarhetsfokuserad
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 2 november 2020

Om kursen

Kursen syftar till att ge kunskap om och förmåga att självständigt analysera fysisk planering utifrån olika typer av konsekvensutredningar. Fysisk planering har en rumslig dimension och dessa hanteras som geografiska utmaningar med sociala, etiska och naturanknutna aspekter.

Kursens centrala begrepp är fysisk planering, plats, landskap, kultur, natur, hållbarhet, konflikter, konsekvensutredningar och makt.

Utifrån dessa begrepp utforskas och förmedlas kunskap om villkoren för fysisk planering från ett antal platser. Geografiska begrepp och processer är kopplade till rumsliga kontexter och kursen ger tillfällen till fördjupade kunskaper om specifika case, geografiska förhållanden och begrepp på ett genomgripande sätt. Fysisk planering inbegriper vägandet av olika intressen; mark- luft- och vattenresurser, risker, konflikter, jämlikhet, samhällsplanering, boende, transporter och demokratiska värden.

För mer information

http://www.gvc.gu.se

Visa mer

Kursplan

GE2345

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs 30 hp i huvudområdet geografi. Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till kursen.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Frågor om kursen eller Institutionen för geovetenskaper:  svl@gvc.gu.se

Institution

Institutionen för geovetenskaper
Box 460
40530 Göteborg
Besöksadress: Guldhedsgatan 5a


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?