Från svält till överflöd, ca 1700-2000 - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Från svält till överflöd, ca 1700-2000

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: HI1967 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2019
50% Kväll
Göteborg
Period: 2 september 2019 - 19 januari 2020
Stängd GU-12725

Om kursen

I kursen studeras vår relation till mat och livsmedelsproduktion som en överordnad
mänsklig princip, som styrt och påverkat individer till nationer. Kronologiskt spänner
kursen från det förmoderna, där svälten utgjorde ett överhängande hot till nutiden, där
istället överkonsumtion utgör det allvarligaste problemet.Utifrån olika perspektiv syftar
kursen till att ge en ökad förståelse hur vi gick från den ena ytterligheten till den andra
och hur detta präglat samhället. Fokus ligger på Sverige, men också internationella
utblickar görs.

Kursplan

HI1967

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %)

Studievägledning

Anders Simonsen
Kontaktformulär
031 - 786 5526
Besöksadress fr.o.m. 15 augusti 2017: Eklandagatan 86

Kursen ges vid

Institutionen för historiska studier
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: fr.o.m. 15 augusti 2017: Eklandagatan 86


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?