Design och produktion av biomolekyler - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Design och produktion av biomolekyler

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: KEM350
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 2 november 2020
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om kursen

Kursen ger fördjupade kunskaper om riktad mutagenes och rekombinant DNA teknologi, produktion av proteiner i olika system samt proteiners struktur och funktion. Kursen kan delas in i två delkurser; en praktisk och en teoretisk. Den praktiska delkursen ger fördjupade kunskaper inom metodik för produktion, separation, rening och karakterisering av proteiner, främst genom laborationer men också genom föreläsningar och övningar som behandlar teorin bakom de metoder som används, däribland proteindesign och produktion, elektrofores, kromatografi, spektroskopi och enzymkinetik. Den teoretiska delkursen ger fördjupade kunskaper om hur proteiner är inblandade i transport över membran, signaltransduktion, förmedlar våra fem sinnen samt hur de kan fungera som molekylära motorer. Fördjupad förståelse för hela flödet från proteindesign till karakterisering erhålls från ett obligatoriskt litteraturprojekt.

För mer information

http://www.cmb.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Kursplan

KEM350

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs avslutade och godkända kurser om 120 hp inom det naturvetenskapliga fältet, varav minst 45 hp ska vara inom ämnet kemi inklusive godkänt resultat på kurs KEM060, Biokemi 1 (15 hp) eller motsvarande kunskaper.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Per Martin Björemark, +46 31 786 9013, per.martin.bjoremark@gu.se

Institution

Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Box 462
40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 9 C

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?