Miljökemi - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Miljökemi

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: KEM490 | Hållbarhetsfokuserad
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 2 november 2020

Om kursen

Kursens mål är att ge grundläggande kunskaper i ämnet miljökemi. Du kommer att få en ökad förståelse för kemiska reaktioner och processer som sker i vår omgivning, och för de kemiska aspekterna av miljöproblem som människan skapat. Kursen lägger särskild vikt vid akvatisk kemi, atmosfärskemi och miljörelaterad biokemi och integrerar kunskaper från de traditionella kemiämnena. Kursen utgör också en bas för framtida miljörelaterat kemiskt arbete eller undervisning, samt för fortsatta studier inom ämnet.

För mer information

http://www.chem.gu.se/utbild...

Visa mer

Kursplan

KEM490

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Godkända resultat på kursen KEM011, alternativt godkända kurser MAR101-102 samt MAR104-109 inom Marinvetenskap, kandidatprogram, vid Göteborgs universitet, eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Per Martin Björemark, 031-786 9013, svlkemi@cmb.gu.se

Institution

Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Box 462
40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 9 C


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?