Avancerad organisk syntes - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avancerad organisk syntes

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: KEM750 | Hållbarhetsrelaterad
VT 2021
100% Dag
Göteborg
Period: 25 mars 2021 - 6 juni 2021
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Öppnar 15 september GU-21651

Om kursen

Kursens syfte är att fördjupa kunskaperna inom syntetisk organisk kemi. Kursen behandlar ett antal totalsynteser med fokus huvudsakligen på följande moment: Metodik för omvandling av funktionella grupper. Retrosyntetisk analys. Syntesstrategi inkluderande ”atom efficiency” och miljö- och hälsoaspekter. Skyddsgruppskemi. Selektivitet och reaktivitet hos reagens och funktionella grupper. Moderna metoder för bildandet av kol-kol- och kol-heteroatombindningar.

För mer information

http://www.cmb.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Kursplan

KEM750

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Godkända kurser omfattande 90 hp inom ämnet kemi, inklusive kurs KEM815, Avancerad organisk kemi (15 hp), eller motsvarande. Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande. Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till kursen.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Per Martin Björemark, +46 31 786 9013, per.martin.bjoremark@gu.se

Institution

Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Box 462
40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 9 C


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?