Film och visuell kultur i Östasien - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Film och visuell kultur i Östasien

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: KI1130 | Hållbarhetsrelaterad
VT 2021
25% Kväll
Göteborg
Period: 18 januari 2021 - 6 juni 2021
Öppnar 15 september GU-23403

Om kursen

Nutida visuell kultur som till exempel film, visuell konst och internet reflekterar och översätter det komplexa förhållandet mellan kultur, tradition, ekonomi och globala flöden. Syftet med den här kursen är att ge ökad förståelse för visuell kultur som ett sätt att översätta sådana komplexa nätverk i Östasien och då främst i Kina, Japan och Sydkorea. Fokus ligger främst på film och audiovisuella verk (exempelvis digital kultur, dokumentärer) i syfte att bättre förstå det nuvarande kulturella flödet i Östasien och i dess relation till den globala situationen men även att på olika sätt se på visuell kultur ur ett samhälleligt hållbarhetsperspektiv.

Kursen erbjuder studenterna:
1.    Teoretiska verktyg för att närma sig visuell kultur och film från ett regionalt och transnationellt perspektiv.
2.    En introduktion till kulturella industrier, film och audiovisuella verk producerade i Östasien främst då i Kina, Japan och Sydkorea. Några filmer och audiovisuella verk diskuteras mer ingående som nyckelstudier för kursen och som ett sätt att bättre förstå samspelet och sambanden i den östasiatiska regionen och mellan makroregionen och världen.
3.    En diskussion om spridningen av visuell kultur via festivaler, internationella evenemang och utställningar samt via digitala plattformar med användningen av olika språk och med olika kulturella bakgrunder.

 

För mer information

https://studentportal.gu.se/...

Visa mer

Kursplan

KI1130

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %)

Studievägledning

E-post: studievagledning.kinesiska@sprak.gu.se

Institution

Institutionen för språk och litteraturer
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?