Aktuell kriminologisk teoribildning - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Just nu har vi ett tekniskt problem som gör att det felaktigt står att vissa utbildningar inte startar detta läsår. Aktuell information finns på institutionens webb, se länk under utbildningsbeskrivningen.
Torsdag 25 oktober 11:54

Aktuell kriminologisk teoribildning

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: KR2201
VT 2019
100% Dag
Göteborg
Period: 21 januari 2019 - 26 mars 2019

Om kursen

Kursen behandlar centrala utvecklingslinjer inom kriminologisk teori. Både klassiska och moderna studier tas upp. Även riskfaktorer och orsaker till brott och brottsutsatthet på individ-, organisations- och samhällsnivå gås igenom. Fokus ligger på teoriers uppbyggnad och förklaringskraft, samt hur forskningsresultat och teoribildning kan användas i praktiskt utvecklingsarbete och omvärldsanalyser. I kursen behandlas hur samhället påverkar kriminologin och hur kriminologin kan påverka samhället.

För mer information

http://www.socav.gu.se/

Visa mer

Kursplan

KR2201

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För behörighet till kursen krävs en kärnkurs om 15 hp på avancerad nivå inom det samhällsvetenskapliga utbildningsområdet eller motsvarande kunskaper relevanta för huvudområdet kriminologi. För den som läst före 2007-07-01 gäller att minst 80 p inom det samhällsvetenskapliga utbildningsområdet eller motsvarande kunskaper relevanta för huvudområdet kriminologi ger behörighet. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Kontakta gärna studievagledning@socav.gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Skanstorget 18

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2018-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?