Kulturskolans pedagogik 2 - inriktning specialpedagogik och social inkludering - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kulturskolans pedagogik 2 - inriktning specialpedagogik och social inkludering

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: KSPE20 | Hållbarhetsrelaterad

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Skickliga pedagoger är efterfrågade hos många av landets kulturskolor. De behöver både nyanställa och vidareutbilda medarbetare för att klara sitt nya, viktiga uppdrag; att bredda och utveckla verksamheten så att fler barn och unga får tillgång till en likvärdig kulturskola. 

Den här kursen vänder sig särskilt till dig som redan har den konstnärliga kompetensen och som vill bygga på med den pedagogiska kunskap som behövs för kulturskolans verksamhet. 

Kursen ingår även som en del i kurspaketet Kulturskolepedagog, termin 2.

Läs mer om kurspaketet Kulturskolepedagog, 90 hp.

Utbildningens innehåll

Under kursen får du fördjupa din pedagogiska kompetens med fokus på specialpedagogik för kulturskola. Du får utveckla din förmåga att erbjuda läraktiviteter av hög kvalitet inom olika kulturella och konstnärliga uttryckssätt för barn och unga – med utgångspunkt i vars och ens förutsättningar och som ger deltagarna ett ökat handlingsutrymme.

Du kommer att lära dig analysera hur sociala faktorer som klass, genus, etnicitet och funktionsvariationer, var för sig eller i kombination påverkar barns och ungas möjlighet till delaktighet och kunskapsutveckling i kulturskolan. Vi kommer att behandla olika sätt att värdera och förhålla sig till etiska frågor i relation till en inkluderande kulturskola och diskutera begrepp som socialt rättvis undervisning, empowerment och musikalisk agens.

Kursen utgår från kulturskolans särskilda uppdrag, där barn och unga frivilligt deltar i lärande på sin fritid och vi ställer relevant pedagogisk forskning i relation till den praktiska verksamhet som är specifik för kulturskolan.

Undervisningens upplägg

Kursen ges på kvartsfart under hela terminen. Undervisningen sker till största delen på distans via internet. Vissa workshoppar och seminarier är schemalagda men du kan delta på distans. Följande datum behöver du kunna vara på plats på universitetet i Göteborg:

  • 6 februari
  • 5 mars
  • 2 april
  • 28 maj

Behörighet

Grundläggande behörighet för högskolestudier.

 

Visa mer

Kursplan

KSPE20

Studievägledning

För ytterligare information om kursen innehåll kontakta Camilla Sarner, camilla.sarner@konst.gu.se. Frågor om antagning och administrativa frågor besvaras på frikurs@hsm.gu.se eller av Utbildningsexpeditionen på tel. 031-786 40 20 (mån, tis och tor 10.00-12.30).

Institution

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?