Konst- och bildvetenskap, visuella kulturer - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konst- och bildvetenskap, visuella kulturer

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: KV5002

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

I kursen får du aktuell och fördjupad kunskap inom fältet visuella kulturstudier. Som student lär du dig teorier och metoder som hjälper dig att granska våra sätt att se i relation till visuell kommunikation och teknologier för synliggörande. Genom kursen utvecklar du färdigheter i att undersöka hur visuell kunskap görs i samhället och hur samhället påverkar den visuella kommunikationen. Kursen ger dig färdigheter att självständigt granska exempelvis konstnärliga och instrumentella bilder, populärkulturella fenomen, miljöer och händelser i vår samtid eller i historiska sammanhang. Du utvecklar också en kvalificerad kompetens för att analysera relationen mellan text och bild, samt undersöka villkoren för ickeverbal kommunikation. Genom seminarier, workshoppar, samt muntliga och skriftliga uppgifter tillägnar du dig en visuell kompetens som är eftertraktad i vårt högteknologiska samhälle och som ger konkurrensfördelar på arbetsmarknaden.

Visa mer

Kursplan

KV5002

Studievägledning

Lise-Lotte Gustafsson, 031-786 5321
studievagledning@kultur.gu.se 

Institution

Institutionen för kulturvetenskaper
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?