Barns språk och kommunikation 4 för förskollärare - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Barns språk och kommunikation 4 för förskollärare

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: LÖFA00 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2019
50% Dag
Göteborg
Period: 2 september 2019 - 19 januari 2020
Kommentar: Kursen är inställd och kommer inte att ges ht 2019.
Inställd 2019-04-15

Om kursen

I denna kurs fördjupas kunskaper och färdigheter i att knyta språk och kommunikation till andra kunskaps- och färdighetsområden integrerad i förskoleverksamhet och förskoleklass. Inom kursen behandlas olika teoretiska perspektiv för att analysera barns lek och kommunikativa handlingar och med fokus på hållbar utveckling och mänskliga rättigheter, för att utveckla en professionell didaktisk handlingskompetens inom temat barns lek, kommunikation, språk och literacitet.

Moment som ingår i kursen är olika fältstudier t.ex. museer, bibliotek, etc. liksom studier i förskolemiljöer. Kursen sätter även fokus på studentens/förskollärarens egna förhållningssätt som granskas och problematiseras i förhållande till, kunskaper i att analysera och utmana barns handlingar och kommunikativa uttryck. Studier av olika kommunikativa uttryck och olika kommunikativa miljöer i förskola och förskoleklass behandlas med särskild tyngdpunkt på förskollärarens ansvar för ett systematiskt kvalitetsarbete och att skapa en pedagogisk miljö som främjar alla barns möjlighet att utvecklas sitt språk och att använda olika kommunikativa redskap.

Visa mer

Kursplan

LÖFA00

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs godkänt resultat i kursen LÖVU30 /minst 22.5 hp VFU/ samt minst 75 hp inom huvudämnet utbildningsvetenskap med inriktning mot förskolepedagogik och 45 hp inom utbildningsvetenskaplig kärna.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Karin Wester
Kontaktformulär
031 - 786 2052
Läroverksgatan 15, Hus B

Lena Wendt
Kontaktformulär
031 - 786 2167
Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15

Karin Wester
Kontaktformulär
031 - 786 2053
Läroverksgatan 15

Fakultet

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 15


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?