Barns språk och kommunikation 4 för förskollärare - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Barns språk och kommunikation 4 för förskollärare

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: LÖFA01 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2019
50% Dag
Göteborg
Period: 2 september 2019 - 19 januari 2020
Stängd GU-19564
VT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 20 januari 2020 - 7 juni 2020
Stängd GU-29550

Om kursen

Barns språk och kommunikation 4 för förskollärare, LÖFA01. Denna kurs är en fördjupning av förskollärarprogrammets tidigare kurser inom det förskolpedagogiska området barns lek, kommunikation och språk. I kursen behandlas teorier om barns lärande beträffande språk och kommunikation - tala, lyssna, skriva och läsa - genom att forskning studeras och analyseras i relation till styrdokument och förskolans/förskoleklassens praktik. Vidare behandlas vetenskapliga perspektiv på språk och barns kommunikativa uttryck samt kommunikativa miljöer i förskola och förskoleklass. Detta diskuteras och analyseras med tyngdpunkt på dessa verksamheters möjligheter för barns lärande i ett hållbart demokratiskt samhälle präglat av mångfald och flerspråkighet. Kursen behandlar teoretiska perspektiv för att analysera barns handlingar inom språk och kommunikation med syfte att bedriva ett kvalitetsarbete inom språk och kommunikation.

Förskollärarens betydelse för barns möjligheter att utvecklas inom språk och kommunikation granskas och problematiseras i förhållande till eget förhållningssätt, samt egna kunskaper och erfarenheter. I kursen tillämpas kunskaper och färdigheter i att relatera språk och kommunikation till andra innehåll som integreras i förskoleverksamhet och förskoleklass. Språk och kommunikation i olika sociala samspel studeras i kursen för att visa på hur förskollärares handlingskompetens kan ge förutsättningar för barns lek och lärande och i flerspråkiga miljöer.

Kursen är campusförlagd torsdag eftermiddag.

Visa mer

Kursplan

LÖFA01

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För behörighet till kursen krävs godkända kurser motsvarande 150 hp på grundnivå inom förskollärarutbildning eller motsvarande, inklusive Barns språk och kommunikation 1 för förskollärare, 7,5 hp (LÖFÖ00), Barns språk och kommunikation 2 för förskollärare, 7,5 hp (LÖFÖ10) och Barns språk och kommunikation 3 för förskollärare, 7,5 hp (LÖFÖ15/LÖFÖ16),eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Karin Wester, karin.wester@gu.se. Tel: 031 - 786 2053. Besöksadress: Läroverksgatan 15

Fakultet

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 15


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?