Hållbar utveckling och globala perspektiv 1 för förskollärare - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hållbar utveckling och globala perspektiv 1 för förskollärare

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: LÖFA61 | Hållbarhetsfokuserad
HT 2019
50% Dag
Göteborg
Period: 2 september 2019 - 19 januari 2020
Stängd GU-19569
VT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 20 januari 2020 - 7 juni 2020
Stängd GU-29559

Om kursen

Hållbar utveckling och globala perspektiv 1 för förskollärare, LÖFA61. Kursen behandlar kunskapsområdet hållbar utveckling och globala frågor med relevans för förskolläraren, som samhällsmedborgare och yrkesprofessionell, och som undervisningsinnehåll i förskola och förskoleklass.

Innehållet i kursen tar sin utgångspunkt i relationer mellan ekologiska, ekonomiska, sociala och kulturella aspekter av hållbar utveckling i såväl lokala som ett globalt perspektiv. Hållbar utveckling behandlas dels utifrån tvärvetenskaplig forskning som berör relationer mellan ekologiska, ekonomiska, sociala och kulturella aspekter och dels utifrån forskning om undervisning och lärande som gäller förskolebarns delaktighet, aktörskap och meningsskapande. Vidare behandlas förskollärarens didaktiska kompetens att i förskola och förskoleklass ta utgångspunkt i barns kunskap och erfarenheter i arbetet med hållbar utveckling samt mänskliga rättigheter och demokratiska värderingar.

Kursen är campusförlagd onsdag eftermiddagar.

Kursplan

LÖFA61

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För behörighet till kursen krävs godkända kurser motsvarande 150 hp på grundnivå inom förskollärarutbildning eller motsvarande, inklusive Natur, miljö och teknik för förskollärare, 7,5 hp (LÖFÖ60/LÖFÖ61), eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Karin Wester, karin.wester@gu.se Tel: 031 - 786 2053. Besöksadress: Läroverksgatan 15

Institution

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 15


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?