Slöjd 2 för lärare åk 7-9 - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Slöjd 2 för lärare åk 7-9

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: L9SL20

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Detta är kursen för dig som börjat studera till slöjdlärare. Kursen utgör den andra delkursen i Ämneslärarprogrammets utbildning till slöjdlärare för grundskolan, men är också öppen att söka som fristående kurs. Som fristående kurs vänder sig kursen till dig som vill utbilda dig till slöjdlärare på andra vägar än via Ämneslärarprogrammet.

Den här kursen tar utgångspunkt i slöjdens olika arbetsprocesser och fördjupar de studerandes kunskaper om skolämnet slöjd. Delarna i ett slöjdarbete - idéutveckling, överväganden, framställning och värdering - presenteras och problematiseras i och genom de studerandes hantverksmässiga arbete. Olika dokumentationsformer prövas och diskuteras i relation till de studerandes arbetsprocesser. Kursen behandlar även elevers lärande i slöjd samt olika typer av lärandemiljöer. Undervisningen sker bl.a. genom seminarier, föreläsningar, undervisningsövningar, workshops och olika hantverksmässiga övningar.

Tre saker är viktiga att framhålla om kursen för dig som är intresserad av att läsa den som fristående kurs:

  • Kursen leder inte med automatik till behörighet som slöjdlärare.
  • I kursen ingår arbete i såväl mjuka som hårda slöjdmaterial.
  • Om du i första hand är intresserad av att utveckla din kompetens på hantverksområdet är detta troligen inte kursen för dig då den har ett stort och tydligt integrerat ämnesdidaktiskt perspektiv med fokus på kommande slöjdlärarroll.

Observera att innan denna andra kurs går även första ämneskursen för slöjdlärare. Du kan söka båda kurserna i denna ansökningsomgång. Direktlänk till kurs 1.

För mer information

http://hdk.gu.se/sv/utbildni...

Visa mer

Kursplan

L9SL20

Studievägledning

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?