Slöjd 4b för lärare åk 7-9 - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Slöjd 4b för lärare åk 7-9

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: L9SL42 | Hållbarhetsrelaterad
VT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 30 mars 2020 - 7 juni 2020

Om kursen

Kursen utgår från ett fördjupande arbetssätt med fokus på utvecklade former av någon eller några hantverkstekniker. Du kommer genomföra ett individuellt arbetsområde som väljs i dialog med kursläraren. Arbetet ska relateras till relevant forskning och området utforskas dels genom eget hantverk och dels genom studier av litteratur och andra källor. Ditt arbete med det valda materialet ska inkludera olika perspektiv på hållbar utveckling. Ditt arbete inom kursen relateras också till att som lärare leda en verksamhet med motsvarande fokus i grundskolans slöjdundervisning. Kursen vänder sig till dig som har minst 30 hp i slöjdämnesstudier för lärare, inkluderande material, redskap och hantverkstekniker.

 

Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng med flertalet obligatoriska campusdagar. Studietakten är 50 %.

 

Observera att kursen inte per automatik leder till behörighet som slöjdlärare. Vill du veta hur kursen kan vara en del av studierna som leder till behörighet att undervisa i slöjd på grundskolan, ber vi dig kontakta en studievägledare i slöjdämnet.

Visa mer

Kursplan

L9SL42

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Behörig till kursen är student med godkänt resultat från kurserna L9SL10 och L9SL20.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Fakultet

HDK-Valand

Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?