Virtue - Naturvetenskap i skolan - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Virtue - Naturvetenskap i skolan

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: LBIO08 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2020
25% Distans
Period: 11 september 2020 - 15 januari 2021
ANTAL FYSISKA TRÄFFAR: 1 av vilka 1 är obligatoriska.

Om kursen

Kursen är en fortbildningskurs för lärare och baseras på VIRTUE www.virtue-s.eu/sv som bygger på skolelevers undersökningar av påväxt på nedsänkta rack av plastskivor i olika vattenmiljöer. Byggsatser till VIRTUE-rack skickas kostnadsfritt till skolor. Vidare ges grundläggande föreläsningar om vattenmiljön och olika växt- och djurgrupper.

Kursen inleds med en introduktion till VIRTUES arbetsmetoder och hur man identifierar och beskriver de vanligaste påväxtarterna. Elever utformar experiment, tolkar och redovisar resultat i en webbaserad databas. Kursen är marint inriktad, men även limniska miljöer och arter behandlas. Läraren får genom VIRTUE goda möjligheter att få med det internationella perspektivet i sin undervisning genom samarbete med lärare och elever som arbetar med VIRTUE i andra länder, som Spanien, USA och Tyskland. VIRTUE stödjer också ett vetenskapligt sätt att tänka och arbeta.

Kursen ges med kvartsfart med i huvudsak nätbaserad distansundervisning, och kan genomföras parallellt med heltidsarbete.
Fältdelen ges vid Sven Lovén Center för marina vetenskaper på Kristineberg och omfattar 3 dagar. Detta moment är obligatoriskt. Vistelse på fältstationen medför en kostnad för kost och logi.

För mer information

http://www.virtuedata.se

Visa mer

Kursplan

LBIO08

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %)

Studievägledning

Peter Gulz
Kontaktformulär
031 - 786 2524
Medicinaregatan 18 A

Karin Karlson
Kontaktformulär
031 - 786 2705
Carl Skottsbergs gata 22B

Marie Lenngren
Kontaktformulär
Carl Skottsbergs gata 22B

Linnéa Wallgren
Kontaktformulär
031 - 786 2527
Medicinaregatan 18

Institution

Institutionen för biologi och miljövetenskap
Box 463
40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 18


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?