Bild 3 för gymnasielärare - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bild 3 för gymnasielärare

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: LGBD31
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 6 november 2020

Om kursen

Kursen är en fristående kurs som läses tillsammans med studenter på ämneslärarprogrammet i bild, och vänder sig exempelvis till dig som vill utöka din behörighet i bildämnet eller läsa KPU. 

I kursen utvecklar du kunskaper för att kunna planera, dokumentera, återkoppla, värdera och bedöma barn och ungas bildarbeten utifrån aktuella styrdokument. I seminarier och redovisningar diskuterar du bildämnets syfte och möjligheter. I kursen kommuniceras skolans värdegrund och olika förhållningssätt och vilken betydelse dessa kan ha för elevers lärande och måluppfyllelse.

Kursen innehåller egen bildframställning med fokus på undersökande förhållningssätt och förmåga att värdera eget och andras bildframställande. Vi arbetar med olika dokumentationsformer för bedömning av eget arbete samt elevers bildarbeten. 

Undervisningen sker genom workshoppar, föreläsningar, handledning och seminarier. Observera att kursen inte per automatik leder till behörighet som bildlärare.

För mer information

https://hdk-valand.gu.se/utb...

Visa mer

Kursplan

LGBD31

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Behörig till kursen är student som genomgått tidigare kurser inom ämneslärarprogrammet och har godkänt resultat på kurserna L9BD11 och L9BD21. Alternativt konstnärlig utbildning om minst 60 hp inom bild- och formområdet eller lärarexamen med minst 30 hp i bild.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

studievagledning@hdk-valand.gu.se

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?