Bild 3 för gymnasielärare - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bild 3 för gymnasielärare

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: LGBD31
HT 2019
100% Dag
Göteborg
Period: 2 september 2019 - 10 november 2019
Stängd GU-15035
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 6 november 2020
Öppnar 16 mars GU-15013

Om kursen

I den här kursen ligger fokus på bilddidaktik med koppling mot bedömning, betyg och värdering. Du kommer att få bredda dina kunskaper i att planera, dokumentera och återkoppla till barn och ungas bildarbete, med ett yrkesprofessionellt förhållningssätt utifrån aktuella styrdokument samt etiska förhållningssätt.

Du kommer att samläsa med programstudenter som läser till bildlärare. Här kommer du att få arbete både enskilt och i grupp. I seminarier och redovisningar diskuterar du bildämnets syfte och möjligheter och du ges också möjlighet att göra en fältstudie. I kursen kommuniceras skolans värdegrund och olika förhållningssätt och hur det kan ha betydelse för elevers lärande och måluppfyllese. 

Kursen innehåller egen bildframställning med fokus på undersökande förhållningssätt och förmåga att värdera eget och andras bildframställande samt resultaten av detta. Du utvecklar också förståelse för- och färdigheter i att dokumentera den egna arbetsprocessen i relation till bedömning och utveckling av det egna gestaltande arbetet, samt hur olika dokumentationsformer kan användas som verktyg i relation till såväl formativ som summativ bedömning av elevers bildarbeten.

Kursen utgör den tredje delen i ämneslärarprogrammet, men kan också läsas som fristående kurs.

Två saker är viktiga att framhålla om kursen för dig som är intresserad av att läsa den som fristående kurs:

  • Kursen leder inte med automatik till behörighet som bildlärare.
  • Kursen vänder sig först och främst till dig som är intresserad av bedömning och kunskapskrav mot skolans styrdokument. Den har ett stort och tydligt integrerat ämnesdidaktiskt perspektiv med fokus på en kommande bildlärarroll.

För mer information

https://hdk.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

LGBD31

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Behörig till kursen är student som genomgått tidigare kurser inom ämneslärarprogrammet och har godkänt resultat på kurserna L9BD11 och L9BD21. Alternativt konstnärlig utbildning om minst 60 hp inom bild- och formområdet eller lärarexamen med minst 30 hp i bild.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Fakultet

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?