Fysik 1 för gymnasielärare - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fysik 1 för gymnasielärare

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: LGFY10 | Hållbarhetsrelaterad

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

I kursen ingår mekanik och termodynamik. I mekaniken behandlas den naturvetenskapliga världsbilden, rörelselagarna i den klassiska mekaniken och den speciella relativitetsteorin. Termodynamiken koncentreras på förståelse av första och andra huvudsatsen med tillämpning på energiomvandlingar, värmemaskiner, kylmaskiner och värmepumpar.

Kursen ingår i lärarprogrammet och vänder sig till de som behöver bredda/utöka sin behörighet i ämnet. Kursen är också en del i det kurspaket på lärarprogrammet som ger behörighet att undervisa i fysik på grundskolans årskurs 7-9 samt i naturkunskap på gymnasiet.

För mer information

http://fysik.gu.se/utbildning

Visa mer

Kursplan

LGFY10

Studievägledning

Majken Lundqvist, majken.lundqvist@physics.gu.se, 031-786 9143

Institution

Institutionen för fysik
41296 Göteborg

Besöksadress: Origovägen 6 B


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?