Fysik 2 för gymnasielärare - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fysik 2 för gymnasielärare

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: LGFY20

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

I kursen ingår vågrörelselära, ellära och ämnesdidaktik. I vågrörelseläran behandlas mekaniska vågor, elektromagnetiska vågor och deras egenskaper, geometrisk optik, beskrivning av ljusets utbredning, interferens och diffraktion. I elläran ingår elektriska och magnetiska fält, likström, induktion, växelström och enkla elektriska kretsar. Ämnesdidaktikens grundfrågor ställs i relation till kursens innehåll och skolämnet fysik där analys av kursplaner och läromedel ingår.

Kursen ingår i lärarprogrammet och vänder sig till de som behöver bredda/utöka sin behörighet i ämnet. Kursen är också en del i det kurspaket på lärarprogrammet som ger behörighet att undervisa i fysik på grundskolans årskurs 7-9 samt i naturkunskap på gymnasiet.

För mer information

http://fysik.gu.se/utbildning

Visa mer

Kursplan

LGFY20

Studievägledning

Majken Lundqvist, majken.lundqvist@physics.gu.se, 031-786 9143

Institution

Institutionen för fysik
41296 Göteborg

Besöksadress: Origovägen 6 B

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?