Fysik 3 för gymnasielärare - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fysik 3 för gymnasielärare

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: LGFY30 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 1 november 2020

Om kursen

I kursen ingår miljöfysik och modern fysik. I miljöfysiken behandlas hållbar utveckling, jordens klimat, luftföroreningar, ozonskikt, förnybar energi, miljöaspekter, kärnenergi, joniserande strålning, radioaktivitet, energikvalitet och energihushållning. Den moderna fysiken behandlar relativitetsteori, svartkroppsstrålning, atomers struktur, Bohrs atommodell, Schrödingerekvationen, Heisenbergs osäkerhetsrelation, flerelektronsystem och molekyler.

Kursen ingår i lärarprogrammet och vänder sig till de som behöver bredda/utöka sin behörighet i ämnet. Kursen är också en del i det kurspaket på lärarprogrammet som ger behörighet att undervisa i fysik på grundskolans årskurs 7-9.

För mer information

http://fysik.gu.se/utbildning

Visa mer

Kursplan

LGFY30

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Genomgångna kurser i matematik motsvarande LGMA10 (15 hp), LGMA20 (15 hp) och LGMA30 (15 hp) samt i fysik motsvarande LGFY10 (15 hp) och LGFY20 (15 hp).

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Majken Lundqvist, majken.lundqvist@physics.gu.se, 031-786 9143

Institution

Institutionen för fysik
41296 Göteborg

Besöksadress: Origovägen 6 B


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?