Antikens litterära mästerverk: De stora latinska diktverken - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antikens litterära mästerverk: De stora latinska diktverken

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: LIB010

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Vill du veta mer om stora antika diktverk och antika poeter som du kanske hört talas om, få en inblick i berättelserna och i latinet som bärare av dessa texter? Kursen Antikens litterära mästerverk: de stora latinska diktverken (7,5 hp) vänder sig till dig som vill ha en spännande introduktion till den antika latinska litteraturens största verk, som till exempel Vergilius Aeneiden och Ovidius Metamorfoser. Berättelserna står i fokus men du tar under kursens gång också del av vilka frågor forskarna fortfarande brottas med när det gäller tolkningen av verken.

Inga förkunskaper i latin krävs, men under lärares handledning möter du de latinska verken bland annat i textnära översättningar där varje ords betydelse och grammatiska funktion framgår. Olika mer litterära översättningar jämförs sedan med varandra med utgångspunkt i grundtexten. Kursen behandlar också texthistoriska aspekter som hur och i vilka miljöer de olika verken bevarats till våra dagar.

Kursen kan läsas både som en allmän orientering i den romerska litteraturen och i den klassiska filologin som forskningsområde och som en förberedelse för Kandidatprogram i Liberal Arts.

Visa mer

Kursplan

LIB010

Studievägledning

Peter Johnsen
Kontaktformulär
031 - 786 5213
Renströmsgatan 6

Fakultet

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?