Antikens litterära mästerverk: De romerska historieskrivarna - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antikens litterära mästerverk: De romerska historieskrivarna

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: LIB011

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen fokuserar på de mest inflytelserika verken i den romerska historieskrivningen. I första hand läses Caesars De bello Gallico, Sallustius Bellum Catilinae, Livius Annales, Tacitus Germania och Suetonius kejsarvitor.

Inga förkunskaper i latin krävs. Som student möter du texterna framför allt i utdrag med linjär översättning vilket möjliggör närläsning av texten under lärares handledning för den som saknar färdigheter i de klassiska språken.

Verkens berättelser står i centrum, men kursen ger samtidigt en inblick i latinet som språk, i texternas bevarande från antiken till våra dagar och i de klassiska språken och den klassiska litteraturen som aktuellt forskningsområde idag.

Kursen är en allmän orientering i klassisk litteratur och filologi, och kan också tjäna som förberedelse för studier på kandidatprogrammet Liberal Arts.

Kursplan

LIB011

Studievägledning

Peter Johnsen
Kontaktformulär
031 - 786 5213
Renströmsgatan 6

Institution

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?