Liberal Arts: introduktion till universitetsstudier - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Liberal Arts: introduktion till universitetsstudier

Grundnivå | 30 hp | Kurskod: LIB111
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021

Om kursen

Kursen tränar dig som student i kritiskt tänkande och ger en introduktion till klassisk bildning samt viktiga generiska färdigheter, som är avgörande för framgångsrika studier.

Genom varierad och intensiv djupläsning av originalverk tränas du i kritisk analys, självständigt tänkande, vetenskaplig metod och hållbar argumentation – intellektuella förmågor som krävs för att tackla komplexa problem av de mest skilda slag. I detta arbete utvecklas även generiska färdigheter som skrivande, grammatik, retorik och kunskap om utbildningsväsendet.

Liberal Arts: introduktion till universitetsstudier värnar om pedagogiska former som gynnar en tät, kreativ och intellektuell miljö. Seminarium är en vanligt förekommande undervisningsform. Lärarna forskar inom olika discipliner, vilket ger dig som student en sällsynt inblick i hur olika angreppssätt och forskningsvinklar på ett och samma fenomen kan befrukta varandra. Alla studenter ingår också i mindre läsgrupper där man diskuterar och arbetar med uppgifter och frågor. Utöver undervisningen anordnas även postseminarier några gånger per termin med intressanta och fördjupande föreläsningar vilka brukar följas upp av en öppen diskussion mellan alla närvarande.

Kursen ger en utmärkt grund för högre studier genom förvärvandet av färdigheter som logik, argumentationsanalys, grammatik, retorik och skrivande. Kurserna i litteratur ger dessutom en allmänbildning som blir ett ramverk för bredare kunskap och en insikt om komplexiteten av begrepp, traderingar och tolkningar.

Kursen Liberal Arts: introduktion till universitetsstudier 30 hp kan läsas helt fristående eller utgöra första terminen på Kandidatprogrammet i Liberal Arts.

Visa mer

Kursplan

LIB111

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %)

Studievägledning

studievagledningliberalarts@flov.gu.se

 

Institution

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?