Humanioras historia, identitet och praxis - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Humanioras historia, identitet och praxis

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: LIR201
HT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021

Om kursen

Det humanistiska vetenskapsområdet debatteras livligt. Vilken är humanioras identitet? Hur ser de humanistiska kunskapsformerna ut och vilken är deras samhälleliga relevans? Hur skall humaniora förstås i relation till andra kunskapsområden? På denna tvärvetenskapliga kurs problematiserar vi olika tolkningstraditioner och kulturvetenskapliga metoder. Kursen ger färdigheter och verktyg för vidare studier i humaniora, samt en bred humanistisk kompetens för alla med intresse för vår mänskliga historia och samtid. Kursen är ett samarbete mellan litteraturvetenskap, teaterstudier, idéhistoria och religionsvetenskap.

Kursen ges både som fristående kurs och som en obligatorisk del av masterprogrammet Kritiska studier 120 hp där den läses termin 1.

Viktig tilläggsinformation 2020-03-16 inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: om undervisning och examination på campus inte kan genomföras kommer kursen att ges online istället.

För mer information

https://canvas.gu.se/search/...

Visa mer

Kursplan

LIR201

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Avslutade kurser om minst 180 hp på grundnivå, varav minst 90 hp med progression i något ämne där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Kristina Svensson, 031-786 4519, kristina.svensson@lir.gu.se

Institution

Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?