Vetenskaplig publicering - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vetenskaplig publicering

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: LIR208
HT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021

Om kursen

Vill du lära dig mer om publiceringens roll och funktion i vetenskapssamhället i stort, inom olika vetenskapsgrenar och framför allt inom humaniora? Vill du få möjlighet att omvandla ditt examensarbete till en tidskriftsartikel? I den här kursen får du inblickar i hur akademiskt redaktionell praktik fungerar, hur högkvalitativa vetenskapliga artiklar är uppbyggda och du tränas i att ge och ta emot innehållslig och språklig kritik där vi i gruppen gemensamt strävar efter bättre texter med siktet inställt på publiceringsfärdiga artiklar.

Kursen inleds med ett antal föreläsningar om vetenskaplig publicering. Därefter vidtar arbetet med skrivandet av vetenskapliga texter i artikelform, företrädesvis med magister- eller masterexamensarbetet som utgångspunkt. Under processens gång varvas schemalagd grupp- och kamrathandledning med arbetande textseminarier och kursen avslutas med ett examinerande textsamtal, där samtliga artiklar diskuteras i grupp.

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: om undervisning och examination på campus inte kan genomföras kommer kursen att ges online istället.

För mer information

https://canvas.gu.se/search/...

Visa mer

Kursplan

LIR208

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Fullgjord magister- eller masterexamensarbeteskurs inom något av huvudområdena litteraturvetenskap, idé- och lärdomshistoria, religionsvetenskap och teologi eller teaterstudier.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Kristina Svensson 031-786 4519 kristina.svensson@lir.gu.se

Institution

Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?