Marint projekt - från idé till handling - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Marint projekt - från idé till handling

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: MAR440
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 2 november 2020
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om kursen

I kursen fokuserar vi på genomförandet av ett marint projekt vilket inkluderar planering, genomförande och rapportering av t ex ett övervakningsprogram, forskningsprojekt eller uppragsforskning i privat eller myndighetsregi. Du kommer att få träning i de grundläggande processer som utgör ett marint projekt; budget, experimentdesign (statistisk metod), val av responsvariabel (kostnadseffektivitet), samt muntlig och/eller skriftlig rapportering till uppdragsgivaren. Kursen innehåller seminarier, workshops, föreläsningar, gruppmöten och möten med uppdragsgivare. Du får också träning i gruppdynamik och lär dig arbeta effektivt och friktionsfritt i grupp. Största delen av kursen utförs i grupper om 2-4 personer.

Vi använder till stor del problembaserat lärande (PBL) för att göra kursen mer realistisk och öka möjligheten att applicera dina kunskaper på framtidens utmaningar. Varje grupp tilldelas en mentor för stöd och handledning genom grupparbetet. Du kommer också att möta potentiella uppdragsgivare med lång erfarenhet av marina projekt. Under andra halvan av kursen får du genomföra ett marint projekt till havs. Det innefattar ett skeppsbaserat projekt i en fjord som drabbats av syrebrist. Projektet innehåller provtagning till sjöss, analys, tolkning av resultat samt rapportering av resultat.

För mer information

https://marine.gu.se/english...

Visa mer

Kursplan

MAR440

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Kandidatexamen (180 hp) inom marin vetenskap, biologi, kemi, oceanografi eller geovetenskap där ett examensarbete ingår. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Barbara Casari, 031-786 3763, svl@marine.gu.se

Institution

Institutionen för marina vetenskaper
Box 461
40530 Göteborg
Besöksadress: Carl Skottsbergs gata 22 B

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?