Examenskurs för masterexamen i Marin vetenskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Examenskurs för masterexamen i Marin vetenskap

Avancerad nivå | 30 hp | Kurskod: MAR500
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om kursen

Kursen ger fördjupade kunskaper inom något av marina vetenskapers forskningsområden. Kursen kan användas som examenskurs för masterexamen i marina vetenskaper och den studerande kan välja projekt med inriktning mot oceanografi, biologi, kemi eller geologi. Den studerande utför med hjälp av handledare en självständig vetenskaplig uppgift som kan bestå av ett experimentellt arbete eller en analys och utvärdering av befintliga vetenskapliga data. Det färdiga arbetet presenteras i skriftligt i form av en vetenskaplig uppsats samt genom en muntlig presentation.

Examensarbetet kan ske på institutionen för marina vetenskaper, på annan institution inom ämnesområdena eller externt på företag, institut eller myndigheter och handleds av vetenskapligt utbildad forskare. För att bli registrerad på kursen krävs en godkänd individuell studieplan.

Som student har du ansvaret för att ta kontakt med handledare och examinator. I samband med detta ska du visa att du har de fördjupningskurser som utgör förkunskapskrav. Val av uppgift och tid för kursstart sker i samråd med ämnets examinator och handledaren. För projektförslag se projektkatalogen.

Visa mer

Kursplan

MAR500

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: En naturvetenskaplig kandidatexamen som inkluderar antingen ett marinvetenskapligt kandidatarbete eller marinvetenskapliga fördjupningskurser om minst 15 hp. Dessutom krävs en av kurserna MAR410 och MAR440, eller motsvarande kunskaper samt Engelska 6/Engelska B.

Urval: Högskolepoäng utan maxgräns

Studievägledning

Barbara Casari, 031-786 3763, svl@marine.gu.se

Institution

Institutionen för marina vetenskaper
Box 461
40530 Göteborg
Besöksadress: Carl Skottsbergs gata 22 B

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?