Folkhälsoarbete: planering av intervention och utvärdering - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Folkhälsoarbete: planering av intervention och utvärdering

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: MPH302 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 3 november 2020 - 17 januari 2021
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om kursen

Kort beskrivning

Kursen syftar till att träna praktisk tillämpning av folkhälsovetenskapliga teorier och metoder. Kursen innehåller en teoretisk del där tidigare kursers praktiska implikationer diskuteras, i synnerhet hur vetenskapliga metoder kan användas vid utvärdering av riktade folkhälsointerventioner.

Om kursen

Modeller och metoder för projektplanering introduceras, grunderna i interventionsforskning behandlas liksom vikten av att planera för folkhälsointerventioners kommande utvärderingar.Dessutom genomförs en praktik inom en nationell eller internationell myndighet eller organisation under vilken en rapport författas av studenten.Tillsammans med praktikhandledaren planerar studenten så att arbetsuppgifterna under praktikperioden tillsammans med de teoretiska kursinslagen leder till att de inlärningsmål som anges i kursplanen uppnås.För att stödja processen mot uppnående av lärandemålen kommer studenterna att få återkoppling på sitt arbete genom kursens olika moment från både lärare och via kamratåterkoppling. 

 

 

 

 

Visa mer

Kursplan

MPH302

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Behörig att antas till kursen är den som har yrkesexamen/kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng inom något av områdena hälsovetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap, ekonomiska vetenskaper, humaniora eller ingenjörsvetenskap samt betyg Godkänd/E i Engelska B/Engelska 6. Utöver detta krävs godkänd kurs MPH211 Folkhälsovetenskapens utgångspunkter och tillämpningsområden (15hp) samt genomgången kurs MPH221 Epidemiologi och biostatistik (15 hp) eller likvärdiga kurser Tillträde till kursen har även studenter som har godkänd kurs i MGH101 Globala hälsoutmaningar i ett interdisciplinärt sammanhang (15 hp) samt genomgången kurs i MGH201 Att styra och leda folkhälsa och hälso- och sjukvård i ett globalt perspektiv (15 hp) eller MGH202 Hälsoekonomi och utvärdering (15 hp).

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Therese Johansson,
E-mail: therese.johansson.2@gu.se
Phone: +46 (0)31 - 786 3653
Phone hours: Monday - Thursday, 13.00 - 14.00
Visiting address Medicinaregatan 3 
Drop in: Tuesday: 14.00 - 16.00

Institution

Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Box 463
40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 18A


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?