Multimediala arkiv - kritiska perspektiv - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Multimediala arkiv - kritiska perspektiv

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: MV2119

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen ger dig kunskaper med fokus på de utmaningar som gäller multimediala arkiv i en allt mera digitaliserad värld. Den behandlar multimediala arkiv i relation till skapande av kunskap, identitet, minne och kulturella värden. Kursen bygger på historiskt grundad spetsforskning med nyckelbegrepp och aktuella debatter från internationell arkivvetenskap. Särskilt kartlägger kursen nya gränsöverskridande perspektiv inom ett kritiskt ramverk. Kursen riktar sig främst till studenter med utbildningsbakgrund i film, rörlig bild, konst, foto, musik, ljud, spel, performance, dans, teater, filmvetenskap, konstvetenskap, teatervetenskap eller liknade ämnen. De arkiv som ska studeras kan vara bild-, foto-, musik-, spel- och scenkonstarkiv i både analog och digital form.

Kursplan

MV2119

Studievägledning

Institution

Institutionen för kulturvetenskaper
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?