El Sistema - musik som verktyg för social utveckling 2 - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

El Sistema - musik som verktyg för social utveckling 2

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: MVK893

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Vi erbjuder för andra året, fortsättningskursen El Sistema som verktyg för social utveckling, med Ron Alvarez Davis som huvudsaklig undervisande lärare. Kursen är för dig som antingen har gått grundkursen om El Sistema eller arbetar inom El Sistema eller som har lång erfarenhet som musiker och/eller musiklärare. Kursen syftar till att fördjupa kunskaper och färdigheter om undervisningsformen El Sistema. En av utgångspunkterna är den globala rörelsen med rötter i Venezuela där Ron Alvarez Davis är tränad. Dream Orchestra, en orkesterverksamhet bl a för ensamkommande flyktingungdomar, är en praktik som kursen förhåller sig till. I kursen kombineras musikaliskt praktiska moment med diskussioner om musikens roll i samhället. Gruppundervisningens möjligheter står i fokus. Du bör hantera ett instrument (alt sång), eftersom stort fokus ligger på spel. Fokus ligger också på att diskutera och kritiskt reflektera över undervisningsformen El Sistema i relation till andra undervisningsformer och musikpedagogisk forskning.

Kursen kommer att ges följande fredagar kl. 13.00-19.00 under höstterminen 2019: v. 42, 43, 46, 48, 50

För mer information

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Kursplan

MVK893

Studievägledning

För ytterligare information om kursen innehåll kontakta Maria Larsson maria.larsson@hsm.gu.se. Frågor om antagning och administrativa frågor besvaras på frikurs@hsm.gu.se eller av Utbildningsexpeditionen på tel. 031-786 40 20 (mån,tis och tor 10.00-12.00)

Institution

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?