Sångimprovisation med personligt uttryck 2 - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sångimprovisation med personligt uttryck 2

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: MVK962
VT 2020
25% Dag
Göteborg
Period: 20 januari 2020 - 7 juni 2020
Stängd GU-23737

Om kursen

Kursen bekräftar, fördjupar och utmanar det egna musicerandet och ger utrymme för olika uttryckssätt. Studenten får prova olika metoder och strategier för att utveckla ett improvisatoriskt förhållningssätt till musik och text. Studenten ges tillfälle att utforska ”solorollen”, i interaktion med rum och situation undersöka sitt eget sätt att uttrycka sig. I kursen utforskas även samspelsrollen, att relatera, reagera och vara lyhörd för medspelarnas impulser och stärka förmågan till egna initiativ.

Kursen fördjupar harmoniska- och rytmiska kunskaper som tillsammans med egna, personliga erfarenheter och idéer utgör en grund för ett improvisatoriskt förhållningssätt improvisation.

I kursen uppmuntras en tillåtande atmosfär och ett nyfiket, lyhört och bejakande förhållningssätt.

Musik-, text- och formanalys av stycken som arbetas med och/eller lyssningsexempel. Inom ramen för kursen fördjupar studenterna också sitt eget skrivande och tar del av varandras arbetssätt för att utveckla sitt eget komponerande.

Vårterminen 2020 kommer kursen att ges på tisdagseftermiddagar eller torsdagsförmiddagar.

Visa mer

Kursplan

MVK962

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Godkänt betyg på kursen MVK327 Sångimprovisation med personligt uttryck eller motsvarande

Urval: Urvalet grundas på lärarens samlade bedömning av uppvisad nivå på tidigare kurser på Högskolan för scen och musik inom samma ämne.

Studievägledning

För ytterligare information om kursen innehåll kontakta Ingela Hellsten, ingela.hellsten@hsm.gu.se. Frågor om antagning och administrativa frågor besvaras på frikurs@hsm.gu.se eller av Utbildningsexpeditionen på tel. 031-786 40 20 (mån,tis och tor 10.00-12.30)

Institution

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?