Instrumentaldidaktik 1 - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Instrumentaldidaktik 1

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: MVKP12

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen vänder sig till dig som har färdigheter på ett instrument. I kursen utvecklar studenten sin metodiska och didaktiska förmåga avseende instrumentalundervisning. En utgångspunkt är forskning och teorier kring lärande, metodik och didaktik i relation till gymnasieskolans och kulturskolans praktiska verksamhet.

I kursen ingår metodik på respektive instrumentgrupp och övningsundervisning och i de fall det är relevant, även viss undervisning på respektive instrument som ingår i instrumentgruppen.

I kursen utvecklar studenten sin förmåga att planera, organisera och utvärdera lärandeaktiviteter, med utgångspunkt i barns- och ungas varierande perspektiv, förutsättningar och erfarenheter. Kursen behandlar både undervisning i grupp och enskild undervisning.

Följande moment ingår:

  • En instrumentövergripande didaktisk seminarie-/workshopserie
  • Metodik på respektive instrument/instrumentgrupp med tillhörande övningsundervisning

Vårterminen 2020 ges kursen på torsdagsförmiddagar. Övningsundervisning kan förekomma under andra tider.

För mer information

https://hsm.gu.se/Utbildning...

Visa mer

Kursplan

MVKP12

Studievägledning

För ytterligare information om kursen innehåll kontakta Per Johansson, per.johansson@hsm.gu.se. Frågor om antagning och administrativa frågor besvaras på frikurs@hsm.gu.se eller av Utbildningsexpeditionen på tel. 031-786 40 20 (mån, tis och tor 10.00-12.30)

Institution

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?