Danska, fortsättningskurs - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Danska, fortsättningskurs

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: NS1230
HT 2020
50% Kväll
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021

Om kursen

Kursinnnehåll:
Studier i danska ger språkfärdighet och teoretiska kunskaper om språkvetenskap samt kunskaper om dansk historia, samhälle, litteratur och kultur. Under denna första fortsättningskurs fördjupar du dig i modern danska och språkvetenskap med ett kontrastivt dansk-svenskt perspektiv. Du läser dansk nutidslitteratur, tränar muntlig och skriftlig framställning och får en orientering om det danska samhället. På kursen förekommer såväl kvällsundervisning som nätbaserad undervisning. Observera att undervisningsspråket är danska (delkurs 1 och 2) och danska eller svenska (delkurs 3).

Kort om kursen:
I en globaliserad värld blir även de närmaste grannländerna allt viktigare och det är en omväg att kommunicera med andra skandinaver på engelska.Många företag, särskilt på västkusten, har en gemensam organisation för hela Norden. Det är lätt att resa till Danmark, och det finns ett omfattande kulturellt utbyte mellan Danmark och Sverige. Den här kursen är till för dig som redan har läst 30 hp danska och vill fördjupa dig ytterligare.

Viktig tilläggsinformation 2020-03-16 inför höstterminen 2020 mot bakgrund av Coronapandemin: om undervisning och examination på campus inte kan genomföras kommer kursen att ges online istället.

Efter studierna:
Universitetsutbildning i danska är användbar för många olika yrkesgrupper, som översättare, säljare, journalister och skribenter. För lärare i såväl svenska som andra ämnen gerstudier i danska ökad kompetens i grannspråksundervisning.Studier i danska ger dig möjlighet att gå vidare till översättarprogrammet med danska som ett av källspråken. Efter denna kurs kan du läsa mer danska på fortsättningsnivå i form av danska, fortsättningskurs 2, 15 hp.

Kontaktinformation:
Studievägledare Elisabeth Andersson
E-post: kurser.studievagl@svenska.gu.se
Telefon: 031-786 4469
Telefontid: tisdag, onsdag och torsdag klockan 10.00-11.00
Besöksadress: Renströmsgatan 6, Humanisten, plan 3, rum F308
Drop-in: tisdag, onsdag och torsdag klockan 11.00-12.00

Studierektor: Susanna Karlsson https://svenska.gu.se/om-oss/personal?userId=xkarsu

Visa mer

Kursplan

NS1230

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Godkända grundkurser i Danska eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

http://www.svenska.gu.se/utbildning/student/studievagledning/

Institution

Institutionen för svenska språket
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?