Aktionsforskning och skolutveckling - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Just nu har vi ett tekniskt problem som gör att det felaktigt står att vissa utbildningar inte startar detta läsår. Aktuell information finns på institutionens webb, se länk under utbildningsbeskrivningen.
Torsdag 25 oktober 11:54

Aktionsforskning och skolutveckling

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: PDA104
HT 2018
50% Kväll
Göteborg
Period: 3 september 2018 - 20 januari 2019
Stängd GU-19450
HT 2019
50% Kväll
Göteborg
Period: 2 september 2019 - 19 januari 2020
Öppnar 15 mars GU-19555

Om kursen

Kursen behandlar aktionsforskning i pedagogisk verksamhet och vänder sig till alla professioner inom alla skolformer, till exempel lärare, förskollärare, skolledare, specialpedagoger och förstelärare i förskola, grundskola och vuxenutbildning. Fokus i förändringsarbetet är den egna praktiken. Kursen syftar till att deltagarna utvecklar kunskaper om och erfarenheter av hur man skapar, handleder, förankrar, dokumenterar och följer upp skolutveckling. I förändringsarbetet är flera verktyg möjliga att använda, bl.a. dagboksskrivande, observation, intervju och videoinspelning. Forskningsfältet skolutveckling behandlas genom att aktionsforskning som skolutvecklingsmodell relateras till andra skolutvecklingsmodeller i Sverige. Övergripande berörs skolutveckling genom historisk tillbakablick och viss internationell utblick och mer specifikt studeras professionellt lärande genom erfarenhetslärande och kollegialt lärande. Kursen ges som inledande obligatorisk kurs inom Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning och även som valbar kurs inom Masterprogram i utbildningsledarskap.

För mer information

http://www.ips.gu.se/villstu...

Visa mer

Kursplan

PDA104

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Filosofie kandidatexamen med 180 hp inom huvudområdet pedagogik, pedagogik och didaktik eller lärarexamen med minst 180 hp, eller motsvarande kunskaper. Även annan examen med 180 hp på grundnivå kan efter särskild prövning ge behörighet om examensarbete varit inriktat mot utbildningsvetenskapliga frågeställningar. Ansökan om särskild prövning görs genom att ifylld blankett om reell kompetens tillsammans med examensarbetet ska laddas upp på Mina sidor på antagning.se.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Mikael Nilsson, Tel: 031-786 2276, E-post: mikael.nilsson2@ped.gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Västra Hamngatan 25

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2018-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?