Aktionsforskning som forskningsfält - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktionsforskning som forskningsfält

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: PDA109

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen ger fördjupad kunskap om aktionsforskningens vetenskapsteoretiska grunder och vad som utmärker nordisk aktionsforskning. Den är indelad i två delmoment där det första momentet behandlar vetenskapsteori mer allmänt och därefter följer en fördjupning om aktionsforskning och dess relation till vetenskapsteori. Ett inslag kommer att handla om olika begrepp och definitioner som återkommer i litteraturen och som behöver bearbetas i relation till vetenskapliga texter, men också i relation till vår vardagliga förståelse av dem. I det andra momentet behandlas de nordiska grunderna för utveckling av aktionsforskning inom utbildningsfältet genom studenternas egna litteratursökningar och analys med hjälp av kurslitteratur som behandlas vid seminarier. Litteraturseminarierna är centrala i hela kursen och de är ett moment vi önskar förstärka, utveckla men också fördjupa kunskaperna i. Dialog och samtal om text är därför en röd tråd genom kursen. Kursen ingår som obligatorisk kurs inom Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning.

För mer information

http://www.ips.gu.se/villstu...

Visa mer

Kursplan

PDA109

Studievägledning

Mikael Nilsson, Tel: 031-786 2276, E-post: mikael.nilsson2@ped.gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Västra Hamngatan 25

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?