Barn- och ungdomsvetenskapliga perspektiv på globalisering och digitalisering - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Barn- och ungdomsvetenskapliga perspektiv på globalisering och digitalisering

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: PDA510
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 3 november 2020 - 17 januari 2021

Om kursen

I kursen fokuseras barns och ungas villkor i en globaliserad och digitaliserad värld. Centralt i kursen är att introducera hur globalisering och digitalisering på olika sätt utmanar en traditionell syn på barn och unga i och utanför utbildningssammanhang. Globalisering och digitalisering förstås utifrån pedagogiska, kritiska och kulturteoretiska perspektiv, samt utifrån barns och ungas aktörskap. I kursen presenteras och problematiseras kommunala och statliga myndigheters uppdrag och samverkan för att skapa ramar för barns och ungdomars vardagsliv med särskilt fokus på etiska ställningstaganden.

Vidare diskuteras hur samtida arenor skapas och ges innebörder i barn och ungas vardagsliv samt hur villkor möjliggör och begränsar barns och ungas deltagande i dessa arenor.

Kursplan

PDA510

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs Barn- och ungdomspedagogisk examen eller Lärarexamen om minst 120 poäng/180 högskolepoäng med ett fullgjort självständigt arbete om 10 poäng/15 högskolepoäng inom eller utanför examen eller kandidatexamen med huvudämnet pedagogik eller motsvarande kunskaper.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Lena Wendt E-post: lena.wendt@g.se Tel. 031-786 2167

Institution

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 15

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?