Kvalitetsbedömning i förskolan - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kvalitetsbedömning i förskolan

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: PDA556 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2019
25% Dag
Göteborg
Period: 5 november 2019 - 25 mars 2020
Stängd GU-19550

Om kursen

Kursen riktar sig mot verksamma förskollärare samt magister/mastersstudenter, med intresse för kvalitets- och utvecklingsfrågor kopplade till förskoleverksamhet. Kursen behandlar forskning om kvalitet i verksamheter med yngre barn, metoder kring valitetsvärdering, olika kvalitetsinstrument, samt forsknings- och yrkesetik. Kursen innefattar även tolkning, analys och genomförande av och med kvalitetsbedömningsredskapet ECERS-3. Kursen syftar bland annat till att deltagarna ska utveckla kunskaper för att självständigt kunna använda instrumentet för systematisk utveckling av förskoleverksamhet och undervisning i förskolan.

Undervisningen bedrivs på kvartsfart (25% studietakt). Fysiska träffar äger rum på Göteborgs universitet under sen eftermiddag/kväll var 14e dag. De fysiska träffarna varvas med on-line baserade moment. En heldag kan förekomma.

Kursplan

PDA556

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Förskollärarexamen (legitimerad förskollärare) eller motsvarande. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Lena Wendt lena.wendt@gu.se Tel.031 - 786 2167
Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15, Hus B

Institution

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 15


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-12 08:59

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?