Arkitektur och lärande - Förskolans och skolans inne- och uterum som arena för lärande och utveckling - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arkitektur och lärande - Förskolans och skolans inne- och uterum som arena för lärande och utveckling

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: PDG693

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursens syfte är att ge en överblick över kopplingen mellan barns och ungas lärmiljö och arkitekturen inom förskola och skola. Forsknings- och utvecklingsarbete av relevans för barns och ungas lärmiljö och arkitekturen inom förskola och skola finns med som grundläggande kurslitteratur. Kursen innefattar frågor från områden som pedagogik, didaktik, arkitektur, utomhuspedagogik, men även perspektiv på hur barn och unga kan bli delaktiga i utvecklingen av sin egen lärmiljö. Kursens genomförande sker genom föreläsningar, workshops, fältstudier, observationer och intervjuer, enskilt eller i grupp, samt genom nätbaserade moment. Kursen ska belysa olika professioners uppdrag kring arkitektur och lärande i förskola och skola, så som pedagoger, arkitekter, skolledare och ingenjörer.

För mer information

http://kursplaner.gu.se/pdf/...

Visa mer

Kursplan

PDG693

Studievägledning

lena.wendt@ped.gu.se
Tel: 031-786 2167

 

Kursen ges vid

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 15

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?