Personlighet, psykisk hälsa och beroende - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Personlighet, psykisk hälsa och beroende

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: PX2106
HT 2020
50% Kväll
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021
Stängd GU-17366

Om kursen

Ett beroende av alkohol eller narkotika påverkar hjärnan både fysiologiskt och psykologiskt och kan därmed påverka en persons psykiska hälsa och personlighet. I den här kursen får du kunskap om på vilka sätt detta sker, men också omvänt: hur människor med olika personlighetsegenskaper eller psykisk ohälsa lättare utvecklar beroende vid olika skeenden i livet.

Kursen vänder sig till dig som i ditt arbete eller på annat sätt, kommer i kontakt med personer som har problem med alkohol eller narkotika och som vill få fördjupad kunskap om hur psykologiska processer och psykiatriska svårigheter tar sig uttryck i ett beroende. Den passar också dig som har ett forskningsintresse och som vill läsa en kurs inom detta område inom ramen för en masterexamen.

Kursen är på avancerad nivå och ges på halvfart. Du behöver ha en högskoleutbildning med inriktning mot omsorg, vård eller behandling om minst 180 högskolepoäng. 

För mer information

https://psy.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

PX2106

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs högskoleutbildning med inriktning mot omsorg, vård eller behandling om minst 180 högskolepoäng, varav minst 15 högskolepoäng i forskningsmetod, eller 180 högskolepoäng, varav minst 15 högskolepoäng i forskningsmetod, och minst 60 högskolepoäng i ämnet psykologi. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska B/Engelska 6.
 

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Elin Carlfalk, tel 031-786 6766. E-post: elin.carlfalk@psy.gu.se.

Institution

Psykologiska institutionen
Box 500
40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?