Psykologisk konsultation för psykologer - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Psykologisk konsultation för psykologer

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: PX2109
HT 2020
25% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021

Om kursen

Förväntas du i din yrkesroll som psykolog kunna erbjuda handledning och konsultation till personal inom andra yrkeskategorier i deras professionella yrkesutövning? Vill du fördjupa dina kunskaper och färdigheter? Då kan denna kurs vara något för dig! Kursen är ackrediterad som specialistkurs hos Psykologförbundet.

Göteborgs universitet erbjuder en avgiftsfri kurs i arbetslivsinriktad psykologisk konsultation och handledning. Kursen syftar till att utveckla psykologers förmåga att förmedla psykologisk kunskap i en organisatorisk kontext på ett sådant sätt att denna kunskap integreras i andra professioners yrkesutövning. Vidare syftar kursen till att utveckla psykologers förmåga att tillvarata och utveckla kompetensen i yrkesgrupper och hos individer samt att hantera professionella dilemman som uppstår under yrkesutövningen.

Under kursen fördjupas centrala teoretiska ramverk inom området konsultation och handledning. Genomgående finns en tydlig förankring i forskning och evidensbaserad psykologisk praktik. Vidare behandlas olika konsultroller och konsultationsmodeller för professionsgrupper inom främst sektorerna utbildning, vård och omsorg. Även gruppsykologiska aspekter i handlednings- och konsultationsprocesser behandlas. Kursen ges i form av föreläsningar och seminarier, delvis nätbaserat. Kursen omfattar också en fördjupning i form av ett tillämpat praktiskt moment. För studier vid Göteborgs universitet ges tillgång till databaser för bland annat artikelsökning. 

För mer information

https://studentportal.gu.se/...

Visa mer

Kursplan

PX2109

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs psykologexamen. Vidare krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska B/Engelska 6.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Chrissie Evling, tel 031-7861670. E-post: chrissie.evling@psy.gu.se

Institution

Psykologiska institutionen
Box 500
40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?