Psykisk hälsa och ohälsa hos föräldrar och barn under graviditet, spädbarnstid och förskoleår - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Psykisk hälsa och ohälsa hos föräldrar och barn under graviditet, spädbarnstid och förskoleår

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: PX2171
HT 2020
25% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 6 juni 2021

Om kursen

Denna kurs vänder sig till dig som är legitimerad psykolog och som direkt eller indirekt arbetar med föräldrar och barn i åldern 0-6 år, exempelvis inom mödra- och barnhälsovård, primärvård, skola, socialtjänst, och barn- och ungdomspsykiatri.

I kursen behandlas faktorer som främjar psykisk hälsa respektive ökar risken för psykisk ohälsa hos föräldrar och barn under graviditet, spädbarnstid och förskoleålder med betoning på de första åren. Kursen avser att ge fördjupad teoretisk kunskap i utvecklingspsykologi och utvecklingspsykopatologi rörande familjeblivande, föräldraskap, spädbarn och barn i förskoleåren. Vidare ger kursen kunskap om relevanta bedömnings-, utrednings-, preventions- och interventionsmetoder för att stötta barnets och förälderns utveckling och psykiska hälsa. Kursen kommer också att översiktligt ge en introduktion till konsultationsteori och metodik och hur kontext, grupp- och organisationsprocesser kan påverka arbetet med konsultation till andra yrkesgrupper som möter blivande och nyblivna föräldrar och deras barn.

Kursen är till viss del är anpassad för dig som yrkesarbetar. Den är ackrediterad som specialistkurs hos Psykologförbundet.

Om du söker in till kursen ska du ladda upp ett arbetsgivarintyg på ditt konto på www.antagning.se som styrker att du minst har två års dokumenterad praktisk yrkesverksamhet med föräldrar och barn i åldern 0-6 år.

 

 

För mer information

https://psy.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

PX2171

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs psykologexamen. Därutöver krävs minst två års dokumenterad praktisk yrkesverksamhet med föräldrar och barn i åldern 0-6 år.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Chrissie Evling, tel 031-7861670. E-post: chrissie.evling@psy.gu.se

Institution

Psykologiska institutionen
Box 500
40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?