Teologi och genus - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Teologi och genus

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: RT2320 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 3 november 2020 - 17 januari 2021
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
HT 2020
50% Distans
Period: 3 november 2020 - 17 januari 2021
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om kursen

Frågor om genus och sexualitet är centrala inte bara i den offentliga debatten, utan också inom teologin och religionsvetenskapen. En rik teologisk diskussion kring genus och sexualitet, med utgångspunkt i bibeltolkning, historisk teologi, spiritualitet och samtida konstruktiv systematisk teologi, har utvecklats inte minst under de senaste åren. Den här kursen ger dig möjlighet till fördjupning inom det genusteologiska området, med utblickar mot allmän genusteori, och behandlar exempelvis sexualitet, kropp och mystik utifrån feministteologiska, queerteologiska och maskulinitetsteologiska perspektiv med utgångspunkt i både historiskt och samtida material. Kursen erbjuder därmed en fördjupad förståelse för hur dessa perspektiv påverkar – och blir påverkade av – klassiska teologiska lärobildningar om det gudomliga, kristologin, frälsningen och kyrkan.

Viktig tilläggsinformation 2020-03-16 mot bakgrund av coronapandemin till dig som vill söka campusversionen inför höstterminen 2020: om undervisning och examination  inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

 

För mer information

https://canvas.gu.se/search/...

Visa mer

Kursplan

RT2320

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Kristina Svensson kristina.svensson@lir.gu.se +46 31 786 4519

Institution

Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?