Interreligiösa relationer - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Interreligiösa relationer

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: RT2614

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Många av oss lever inte längre i kulturellt och religiöst enhetliga samhällen, utan i pluralistiska samhällen. Här lever olika religioner sida vid sida, ibland i stort samförstånd, men ibland också i konflikt. Detta har gjort studiet av interreligiösa relationer till ett viktigt fält både för religionsvetare och teologer. Den här kursen behandlar centrala begrepp, teorier och positioner inom studiet av interreligiösa relationer, såsom exempelvis, dialog, ekumenik, religionsfrihet, konvertering, exklusivism, inklusivism, pluralism och religionsteologi. Nutida problem och utmaningar står i fokus, och frågorna belyses från olika religioners perspektiv, samt i ljuset av både religionsvetenskaplig och teologisk forskning. 

 

 

För mer information

https://canvas.gu.se/search/...

Visa mer

Kursplan

RT2614

Studievägledning

Kristina Svensson kristina.svensson@lir.gu.se +46 31 786 4519

Institution

Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?